Spalarea corecta a perucilor


Draga noastra,

Daca esti interesata de spalarea perucii tale, indiferent de materialul din care aceasta este confectionata, naturala sau sintetica, trebuie sa stii ca exista anumite tehnici si produse speciale pe care trebuie sa le folosesti.

La achizitionarea perucii tale de pe www.jiva.ro sau dintr-unul dintre magazinele noastre din Brasov sau Constanta, unul dintre expertii nostri te va ajuta prin inmanarea unor instructiuni speciale, elaborate in anii de experienta ai centrului nostru. In plus, fabricantul ofera la randul sau cateva instructiuni pentru ingrijirea adecvata a perucilor tale.

Indiferent ca peruca ta este manufacturata din par natural sau sintetic, tine minte ca uscarea naturala este esentiala. Nu te folosi de uscator, acesta va favoriza uscarea prematura a firului de par,despicarea varfurilor si aspectul neingrijit general al perucii tale. Uscarea naturala se face prin amplasarea perucii intr-un loc special, pe un stativ sau pe o forma asemanatoare capului tau, sau cat mai aproape de forma initiala. Bineinteles, acesta trebuie sa fie de o dimensiune mai mica, pentru a nu largi inutil interiorul perucii tale si pentru a favoriza durata de viata a acesteia. O peruca larga nu este comoda, vei simti ca fuge efectiv de pe cap, si desi exista metode de rezolvare a acestei probleme, scopul este preventia, nu tratarea. Foloseste-te , deci, de obiecte in forme mici sau inalte, rotunde sau ovalizate.

Trecand la procedura adecvata, peruca sintetica trebuie spalata si clatita doar cu apa usor calduta, nu fierbinte.  Perucile din par natural trebuiesc spalate si clatite in calda la 30-40 grade. Poti umple chiuveta cu apa rece, dupa care sa aplici aproximativ un capac de sampon pentru peruca ta, in functie de lungimea si cantitatea parului perucii. Indiferent ca aceasta este sintetica sau naturala. Inainte sa faci asta, totusi, asigura-te ca folosesti un sampon special pentru tipul tau de peruca- expertii nostri te pot ajuta in acest sens.

Pentru spalarea propriu-zisa, mai intai, peruca trebuie lasata la inmuiat in apa cu sampon intre 10 si 20 de minute. Peruca va fi clatita cu calda -30-40 grade, dupa care se aplica  balsam special pentru peruci sintetice sau naturale. Pentru fiecare dintre ele exista un sampon si un balsam specific, asigura-te ca dispui de ceea ce iti trebuie procesului tau.  Elimina excesul de apa cu grija si las-o la scurs in chiuveta. NU stoarce peruca, intorsaturile pe care le cauzezi vor rupe firele de par sau le va incurca.

Balsamul special pentru tipul tau de peruca va fi folosit fie dupa clatirea de sampon. Dupa balsam/ masca de par, produsul trebuie clatit bine, tot cu apa calda.Las-o la uscat pe un prosop curat, dupa care aseaz-o pe suportul despre care iti vorbeam la inceput. Asteapta ca peruca sa fie complet uscata inainte de coafare sau pieptanare si totul va fi in regula.

Acum, ca stii exact cum poti spala peruca acasa, iti va veni mai usor sa ai grija de ea. Bineinteles, daca totusi vrei sa lasi profesionistii sa se ocupe, nu o duce la coafor: parul natural atasat de cap difera intru totul de o peruca, iar parul acesteia, indiferent de natura lui, se ingrijeste diferit. Poti apela oricand la cei de la care ti-ai achizitionat peruca, asta in cazul in care ai temeri ca ai putea gresi in procesul de spalare,uscare si coafare a perucii tale. Specialistii JIva iti stau la dispozitie, da-ne un telefon sau fa-ne o vizita: suntem aici pentru tine!

Cu drag,

Echipa Jiva

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.