Ghid pentru întelegerea diferitelor tipuri de peruci


Principalele avantaje ale perucilor sintetice sunt:

  1. Nu au nevoie de îngrijiri speciale
  2. Au preturi avantajoase, între 40$ si 800$
  3. Pot fi achizitionate pe loc sau livrate foarte rapid
  4. Au culoare permanenta

Perucile din par natural uman sunt în general mai scumpe, dar arata cel mai natural.

Alte avantaje ale perucilor din par natural uman ar fi:

  1. Sunt cea mai buna alegere în cazul în care doriti par lung
  2. Au o cadere exact ca a parului crescut în mod natural; parul lor e matasos, iar ele dureaza mai mult decât cele artificiale.

Pregatiti-va totusi sa acordati aceeasi atentie perucii, pe care o acordati propriului dumneavoastra par.

Amestecuri de fire de par uman si fibre sintetice pot fi disponibile, dar desi aceste peruci pot avea din avantajele ambelor tipuri descrise mai sus (calitatea la atingere a parului uman si mentinerea usoara a coafurii, caracteristica perucilor sintetice), ele pot fi mai greu de pastrat sau reparat.

Par natural uman procesat sau neprocesat?

În materie de peruci din par natural uman, cumparatorul are doua variante importante la dispozitie în ceea ce priveste tipul de par uman folosit.

Termenul „procesat” se refera la par uman care a fost supus unuia sau mai multor procese chimice pentru a-si schimba înfatisarea. Cel mai des folosit este parul indian, indonezian sau chinez, datorita disponibilitatii mari si a pretului mic. Acest tip de par – negru, aspru si lins, trebuie decolorat, vopsit si permanentat, apoi decuticalizat.

Parul uman neprocesat este cel mai bun calitativ, deoarece nu are nevoie de procesare chimica. Evident, este si cel mai scump. De obicei, este de origine europeana si durata lui de viata este cu mult mai mare.

Peruci gata facute sau la comanda?

Indiferent daca v-ati hotarât pentru o peruca sintetica sau una din par natural uman, femeile au înca 3 optiuni dintre care trebuie sa aleaga înainte sa gaseasca peruca ce li se potriveste perfect.

Tipurile de peruci gata facute exista într-o varietate de marimi si coafuri, iar preturile lor se situeaza între 40-300$ daca sunt produse mecanic si între 400-800$ daca sunt confectionate manual. Ele sunt avantajoase pentru ca pot fi livrate rapid daca exista în stoc si pentru ca permit coafare individualizata. Este folosit par sintetic sau uman procesat.

Tipurile de peruci semi-customizate difera nu doar prin marimea bazei dar si prin forma ei, astfel încat se potrivesc mai fix pe capul clientului. Parul se ataseaza de obicei manual, pentru a asigura un look mai natural. Costul lor se situeaza undeva între 1200-1800$.

Perucile facute la comanda sunt folosite în general în cazuri de cadere a parului permanenta si totala. Ele sunt construite pe un mulaj al capului clientului, ceea ce asigura o potrivire perfecta si astfel acestea pot fi purtate fara adeziv si sunt cele mai sigure si mai apropiate de natural. Pretul lor varieaza de la 2000$ la 4000$, iar confectionarea lor dureaza între 4 si 6 luni.

Peruci produse mecanic sau confectionate de mâna?

Perucile confectionate mecanic sunt mai putin costisitoare, deoarece fibrele sunt cusute la masina, formând o „împletitura” iar apoi împletiturile sunt asamblate pe o baza tesuta. Sunt facute pentru a fi purtate când aveti par deoarece se poate vedea printre împletituri când sufla vântul.

Perucile confectionate manual sunt tricotate de mâna – pe bazele în forma de plasa sau inserate de mâna – pe bazele de tip mulaj, facute la comanda. Confectionarea manuala asigura un aspect mai natural, dar procesul dureaza mult mai mult si consta în munca intensa si obositoare. Evident, ele sunt mai scumpe decât cele facute la masina.

Baza perucii – tip standard sau monofilament?

Bazele de tip standard sunt cele mai simple, deci si cele mai ieftine. Parul este cusut în mese si multe dintre aceste peruci au un astfel de strat în vârful capului.

Bazele de peruca tip monofilament fac ca peruca sa para parte integranta a capului. Suvite de par individuale sunt inserate de mâna în materialul subtire din vârful capului, iar constructia speciala a vârfului si partii anterioare a perucii face ca scalpul sa para natural. Parul poate fi pieptanat în orice directie. Portiunea din vârful perucii este conceputa astfel încât sa permita o ventilatie excelenta. Astfel, aceste peruci sunt cele mai confortabile si apropiate de natural.

În afara acestor doua tipuri mai exista un alt tip de baza pentru peruci, fabricata în special pentru femeile care au suferit o pierdere totala a parului – bazele tip vacuum. Acestea sunt confectionate din silicon, fiind neiritante si confortabile; sunt confectionate dupa un mulaj al capului, astfel încât sa se potriveasca perfect, creând un vid (vacuum) fara ajutorul benzilor adezive sau al lipiciului. Parul este implantat în baza de silicon fir cu fir.

În încheiere, câteva cuvinte despre întretinerea perucilor. Perucile sintetice au nevoie de o simpla spalare în apa domoala, la fiecare 7-10 zile si pot fi lasate sa se usuce pe un prosop peste noapte. A nu se folosi apa fierbinte, uscatoare de par sau ondulatoare, deoarece pot afecta ireversibil peruca. Perucile din par natural au nevoie de spalare cu sampon si balsam la fiecare 7-10 zile si pot fi uscate peste noapte sau cu ajutorulunui uscator de par la nivel de caldura redus. Întotdeauna urmati instructiunile de îngrijire care v-au fost înmânate la achizitionarea perucii.

Periodic, perucile necesita reparatii, dar numai efectuate de catre un stilist specializat, care ar trebui sa fie responsabil si de rearanjarea coafurii perucii. Nu încercati sa o coafati dumneavoastra acasa. O idee buna ar fi sa aveti o peruca de rezerva, deoarece unele reparatii dureaza o saptamâna dar altele pâna la 10 saptamâni.

Sper ca acest articol sa va fie util!

Articol preluat din http://www.hairlosslibrary.com/romana/peruci_pentru_femei.html

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.